سمكة المبروكة من الاسماك النادرة جدا فى نهر النيل واناعن نفسى مطلعتهاش غير مرة واحدة بس من حولى 7 سنوات ودة طبعا كانت غلطة كدا مش هتقرر تانى هى موجودة فى دول تانية بكثرة بس للاسف عندنا اصبحت نادرة جدا مع انى الحكومة منعة صيدها وكمان بترمى منها زريعة بس بردة مش موجودة والحكومة مهتة بيها علشان هى سمكة صديقة البيئة بتتغزى على قواقع البلهرسيا والطوفيليات الى فى الماء والحشائش
معلومات عن سمك المبروكة:
الشبوط هو الاسم العالمى لسمك المبروك وهو سمك ضخم جريء، بطيء الحركة، يعيش في المياه الدافئة الغنية بالأعشاب والقشريات وعلى الرغم من أنه من أسماك المياه العذبة، إلا أنه يوجد أحيانًا في المياه قليلة الملوحة مثل بحر البلطيق. وتتحمل سمكة الشبوط تغيرات درجة الحرارة وقدرًا من التلوث.
اهم البلدان الى بيوجد فيها بكثرة:
يعيش الشبوط في آسيا وأوروبا وأمريكا الشمالية
وصف السمكة:
لونة زيتوني مخضر كالح، أما الجزء الأسفل منه، فيميل إلى الأصفر، وله زوجان من الزوائد الاستشعارية على جانبي فمه. وقاعدة الزعنفة الظهرية طويلة، بينما قد يكون للزعانف الأخرى لون مائل للحمرة.
وللشبوط فكَّان بلا أسنان، ولكنهما يطحنان الطعام باستخدام مجموعة أسنان توجد في حنجرتها. وعندما يكتمل نموها فإن طولها قد يصل إلى متر واحد، بينما قد يزيد وزنها على 25كجم. ويتراوح متوسط الطول العادي بين 30 و 75سم
ودة صورة للمبروكة بس ركزوا فى السمكة بس مش فى لى شيلها هههههههههههههة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجى بئى للمفيد وهو طريقة صيدها :
اولا علشان يحلف الحظ وتصطدها من نهر النيل اختار منطقة نائية مفهاش صيادين ولاا ناس ياعنى تاخد عربيتك وتقبل وطفضل ماشى لغاية متلئى حتة هادية ونائية مش مسكونة بالسكان وربنا هو الرزاق
اختيار الدور المناسب : يتواجد هذا النوع من السمك بجوار النباتات النامية في الماء مثل البوص والحلفا والزلفا والحشائش المائية .
العدة المطلوبة :
طبعا ماكينة جيدة وغابة جيدة علشان سمكة عافية فالسمكة يكبر حجمها جدا ليصل ما فوق 25 كيلو وهذه السمكة تصبح غاية في القوة والضراوة عند الشعور باي خطر محدق بها
المكينة غزل 35 بس طبعا نوع كويس ماركة ياعنى علشان هى من الاسماك الحساسة فمش هينفع معها غزل ثقيل بس طبعا لازم يكون من نوع جيد والرمال 30 وبردة لازم يكون نوع جيد الصنار مقاس 6 او 7 وعوامى متوسطة الحجم وهى من الاسماك العايمة ياعنى بنصطدها بالفلة ومش بتيجى فى الحداف نهائى
وبما انها نادرة عملة لينا علمات تدل على وجودها فى الدور طيب زى ئية اقولكم بنستدل على وجود المبروكة عن طريق رؤية الحشائش الساقط اطرافها في النيل قد قطعت ولم يبقى سوى الجزء الموجود خارج الماء أو ليلا بسماع صوتها وهي تلتهم تلك الحشائش يوجد طريقتين
نيجى بئى للطعم وطريقة التطعيم ودة بيكون بطرقتين هما :
الأولى بإطعام السن من نفس أوراق البوص المأكولة والتى سلف ذكرها بتدكيك السن عدة مرات في الورقة وإلقائة في مكان تواجدها وهذة الطريقة تنفع في حاله معرفة مكانها بالضبط إما برؤيتها او بسماع صوتها وهي تأكل او ملاحظة اوراق البوص الماكولة ياعنى عايزة حرفنة شويا
والثانية تفلح هذه الطريقة في حالات عدم رؤيتها او في المياة الجارية والأماكن المرتفعة وذلك بواسطة الجلوس فوق مكان مرتفع وإلقاء كميات كبيرة من الريم او أفرع البوص ثم إطعام السنارة بنفس نوع الطعم الملقى في الماء بنفس الطريقة السابقة مع وضع عوامة (غماز)متوسط الحجم وطول الوش يكون حسب إرتفاع المياة ونقوم بتسريح الغماز مع تيار الماء مع ملاحظة الغماز وتفضل هذه الطريقة ليلا ويلاحظ هنا الفوسفور الذي يركب على الغماز حتى تغمره المياة تماما وتنتظر قليلا ثم قم برفع السنارة
ودة صورة للطعم المفضل ليها واكيد شفتوة كتير طبعابس مجاش فى بالكم انى دة طعم لاجمل سمك النيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واللة الموفق
معلومات عن سمك المبروكة:
الشبوط هو الاسم العالمى لسمك المبروك وهو سمك ضخم جريء، بطيء الحركة، يعيش في المياه الدافئة الغنية بالأعشاب والقشريات وعلى الرغم من أنه من أسماك المياه العذبة، إلا أنه يوجد أحيانًا في المياه قليلة الملوحة مثل بحر البلطيق. وتتحمل سمكة الشبوط تغيرات درجة الحرارة وقدرًا من التلوث.
اهم البلدان الى بيوجد فيها بكثرة:
يعيش الشبوط في آسيا وأوروبا وأمريكا الشمالية
وصف السمكة:
لونة زيتوني مخضر كالح، أما الجزء الأسفل منه، فيميل إلى الأصفر، وله زوجان من الزوائد الاستشعارية على جانبي فمه. وقاعدة الزعنفة الظهرية طويلة، بينما قد يكون للزعانف الأخرى لون مائل للحمرة.
وللشبوط فكَّان بلا أسنان، ولكنهما يطحنان الطعام باستخدام مجموعة أسنان توجد في حنجرتها. وعندما يكتمل نموها فإن طولها قد يصل إلى متر واحد، بينما قد يزيد وزنها على 25كجم. ويتراوح متوسط الطول العادي بين 30 و 75سم
ودة صورة للمبروكة بس ركزوا فى السمكة بس مش فى لى شيلها هههههههههههههة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجى بئى للمفيد وهو طريقة صيدها :
اولا علشان يحلف الحظ وتصطدها من نهر النيل اختار منطقة نائية مفهاش صيادين ولاا ناس ياعنى تاخد عربيتك وتقبل وطفضل ماشى لغاية متلئى حتة هادية ونائية مش مسكونة بالسكان وربنا هو الرزاق
اختيار الدور المناسب : يتواجد هذا النوع من السمك بجوار النباتات النامية في الماء مثل البوص والحلفا والزلفا والحشائش المائية .
العدة المطلوبة :
طبعا ماكينة جيدة وغابة جيدة علشان سمكة عافية فالسمكة يكبر حجمها جدا ليصل ما فوق 25 كيلو وهذه السمكة تصبح غاية في القوة والضراوة عند الشعور باي خطر محدق بها
المكينة غزل 35 بس طبعا نوع كويس ماركة ياعنى علشان هى من الاسماك الحساسة فمش هينفع معها غزل ثقيل بس طبعا لازم يكون من نوع جيد والرمال 30 وبردة لازم يكون نوع جيد الصنار مقاس 6 او 7 وعوامى متوسطة الحجم وهى من الاسماك العايمة ياعنى بنصطدها بالفلة ومش بتيجى فى الحداف نهائى
وبما انها نادرة عملة لينا علمات تدل على وجودها فى الدور طيب زى ئية اقولكم بنستدل على وجود المبروكة عن طريق رؤية الحشائش الساقط اطرافها في النيل قد قطعت ولم يبقى سوى الجزء الموجود خارج الماء أو ليلا بسماع صوتها وهي تلتهم تلك الحشائش يوجد طريقتين
نيجى بئى للطعم وطريقة التطعيم ودة بيكون بطرقتين هما :
الأولى بإطعام السن من نفس أوراق البوص المأكولة والتى سلف ذكرها بتدكيك السن عدة مرات في الورقة وإلقائة في مكان تواجدها وهذة الطريقة تنفع في حاله معرفة مكانها بالضبط إما برؤيتها او بسماع صوتها وهي تأكل او ملاحظة اوراق البوص الماكولة ياعنى عايزة حرفنة شويا
والثانية تفلح هذه الطريقة في حالات عدم رؤيتها او في المياة الجارية والأماكن المرتفعة وذلك بواسطة الجلوس فوق مكان مرتفع وإلقاء كميات كبيرة من الريم او أفرع البوص ثم إطعام السنارة بنفس نوع الطعم الملقى في الماء بنفس الطريقة السابقة مع وضع عوامة (غماز)متوسط الحجم وطول الوش يكون حسب إرتفاع المياة ونقوم بتسريح الغماز مع تيار الماء مع ملاحظة الغماز وتفضل هذه الطريقة ليلا ويلاحظ هنا الفوسفور الذي يركب على الغماز حتى تغمره المياة تماما وتنتظر قليلا ثم قم برفع السنارة
ودة صورة للطعم المفضل ليها واكيد شفتوة كتير طبعابس مجاش فى بالكم انى دة طعم لاجمل سمك النيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
واللة الموفق