منتدى الصيد و الهوايات
شكلك كدا بتلف كتير فى المنتدى ومش ناوى تسجل ياحلو
اشترك معانا دلوقتى


منتدى الصيد و الهوايات
شكلك كدا بتلف كتير فى المنتدى ومش ناوى تسجل ياحلو
اشترك معانا دلوقتى

منتدى الصيد و الهوايات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى الصيد و الهواياتدخول

منتدى الصيد و الهوايات


descriptionالطعم وتربيته Emptyالطعم وتربيته

more_horiz
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيف تربي الطعم بالمنزل عن تجربة
الادوات اللازمة
1-اناء بلاستيك واسع وياسلام لو اصيص فخاري كبير
2-تربة طينية جيدة غير مالحة
3-خيش كتان
4-ربع كيلو طعم بلدي
5-بخاخة مياه
اولا يفرش الاناء بالخيش وبعد ذلك تضع طبقة من التربة بعد تهويتها جيدا والطبقة تكون بأرتفاع 5سم
وبعد ذلك تضع طبقة خيش و اخري تربة وهكذا حتي ثلاث طبقات
وضع الطعم
وقم برش التربة بالبخاخة حتي تكون رطبة واحذر من زيادة المياه حتي لا يتعفن الطعم
ويمكنك رمي بعض فضلات الطعام ولكن بحذر ايضا
واحتفظ بالاناء في مكان رطب بعيد عن الشمس وتغطيته جيدا
وتابع يوم بعد يوم
وستري التقدم الملحوظ وعندما يمتلا الاناء بالطعم اجمع واعيد الكرة مرة اخري
وشكرا

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
مشكور

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
شكرا لمرورك قناص

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
are you shure its working

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
im sure go on

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
الف شكر

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
يا باشا علمك ده كتير علينا ممكن نتواصل معك عن طريق الموبايل اذا امكن؟

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
معلومات رائعة ومفيدة انا فعلاا بعمل كدا قبل موسم الصيد 3 شهور وبيكون عندى طعم بيكفينى فترة كبيرة
بس لو سمحتلى هضيف بعض النقاط مش تعدل طبعا عليك انتا استزنا بس حاجات مجربة علشان يستفيد منها الكل ممكن اضافة بقايا الشاى من فوق عن طريق سقى الطين بيها ولو كل يوم مش هيضر الطعم بيتغزى على الشاى دة وبيحبة وكمان بيدلة لون اسمر ويخلى الطعماية ناشفة ومسكا روحها ولو مش هتفتح علية لفترة طويلة يمكن زراعة اى بزور كالقمح او الحلبة مثلاا علشان جزورة بيتغزى عليها بردة وبيضبط التربة وتمدة بالمواد الزائبة
ومشكور على طريقة الجميلة الى كلنا استفدنا منها

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
فلاش الصياد كتب:
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كيف تربي الطعم بالمنزل عن تجربة
الادوات اللازمة
1-اناء بلاستيك واسع وياسلام لو اصيص فخاري كبير
2-تربة طينية جيدة غير مالحة
3-خيش كتان
4-ربع كيلو طعم بلدي
5-بخاخة مياه
اولا يفرش الاناء بالخيش وبعد ذلك تضع طبقة من التربة بعد تهويتها جيدا والطبقة تكون بأرتفاع 5سم
وبعد ذلك تضع طبقة خيش و اخري تربة وهكذا حتي ثلاث طبقات
وضع الطعم
وقم برش التربة بالبخاخة حتي تكون رطبة واحذر من زيادة المياه حتي لا يتعفن الطعم
ويمكنك رمي بعض فضلات الطعام ولكن بحذر ايضا
واحتفظ بالاناء في مكان رطب بعيد عن الشمس وتغطيته جيدا
وتابع يوم بعد يوم
وستري التقدم الملحوظ وعندما يمتلا الاناء بالطعم اجمع واعيد الكرة مرة اخري
وشكرا

descriptionالطعم وتربيته Emptyرد: الطعم وتربيته

more_horiz
انا فعلاا المنتدى دة لى كنت بتمناة فى كثير من المعلومات مشكور جدا جدا معلومات اكثر من قيمة استمر
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد