منتدى الصيد و الهوايات
شكلك كدا بتلف كتير فى المنتدى ومش ناوى تسجل ياحلو
اشترك معانا دلوقتى

منتدى الصيد و الهوايات

منتدى الصيد و الهوايات
 
الرئيسيةالبوابةالأحداثالمنشوراتبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 السلام عليكم انا عضو جديد واتشرف باني هنا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
bahaa212
صياد جديد
صياد جديد


ذكر
العقرب
عدد الرسائل : 2
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 05/10/2013

مُساهمةموضوع: السلام عليكم انا عضو جديد واتشرف باني هنا    أكتوبر 5th 2013, 08:45

اعرفكم بنفسي الاسم بهاء الدين احمد المدينه اسيوط
انا بصيد في مكانين 1-الترعه الابراهيميه 2- ترعه جنبها اسمها المشروع الرئيسي الموسم الماضي كنت بصيد منه مبروكه بالخبز وكانت شغاله معي في وقت العصر حتي المغرب وكنت بروح البيت لان اهلي لا يوافقو علي بقائي لفترات اطول
اما هذا الموسم لا يوجد مبروكه لا وزارة الزرااعة لم تهتم هذا الموسم بسبب اوضاع البلد
اما هذا الموسم انا بصتاد من الترعه الابراهيميه
واغلب من يهوي الصيد في منتقتي يصتاد بالطعم الافرنجي وهو الزفر
السمك الموجود بلطي واغلب انواع التي ذكرت في المواضيع السابقه في المنتدي
عندي استفسار رايت انواع التطعيم بالدود منها الكفته -العنكبود
ونحن نستخدم طعم واحد اي دوده واحده تدكك في الصنارة الي جزء من الخيط ويترك باقي الطعم خارج السن
ولا نصتاد بالريم ولا العجين ولا الغله جبرت العجين والغله ولم تفلح معي او ربما مستعجل واحب طريقتي الاولي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
simon2008
مشرف متميز
مشرف متميز
avatar

السيرة الذاتية : اعشق صيد الاسماك لدرجة الجنون ومستعد للذهاب الى اى مكان بة صيد وفير احب التعرف على اصدقاء جدد باستمرار مدام صداقة لا يدخل بها اى مصالح واعشق ايضا الالكتريونيات
ذكر
الثور
عدد الرسائل : 96
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 13/12/2011

مُساهمةموضوع: رد: السلام عليكم انا عضو جديد واتشرف باني هنا    أكتوبر 8th 2013, 14:43

اهلاا بيك استاز بهاء وبكل اهل اسيوط اجدع ناس والله نورت المنتدى ونتمنى لك قضاء وقت ممتع معنا وللرد على اسئلتك فالاجابة كالاتى:

1- انواع الطعوم كثيرة ومختلفة ومتنوعة فمنها كما ذكرت الريم والعجائن والعيش والغلة والمصران ووغيرة لاكن حضرتك المفروض تختار الطعم على حسب نوع السمك الى نازل لية والدور الى حضرتك علية لئن فى حاجات بتقيدك مش كل الطعوم بتشتغل فى مكان واحد فى ادورا بيشغل فيها وادورا تانية لىء
وطبعا ملك الطعوم فى النيل او العزب عموما الدود ولاكن بردة تطعيمة بيختلف مع وجود السمك الى هتشتغل علية فمثلا لو حداف يفضل انك تدكك الطعماية فى الغزل كويس وتخلى حتة صغيرة مدلدلة علشان السمك ميخطفش منك ويجرى وبتختار الطعماية الكبيرة اما لو فل بتختار الطعماية القصيرة ولو بلطى يفضل تدلدلة الطعماية زى مقلت لحضرتك الدور ونوع السمك هو الى بيحدد هتشتغل ازى فالعنكبوت مثلا عايز ادوار بياض او انوم وعايز الحداف اكتر من الفل
عموما يارب اكون قدرت اوصل معلومة واى استفسار انا تحت امرك
ودة صورة لطرق تطعيم مختفلة للطعم الدود يارب تفيدك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تقبل تحياتى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]simonelmistro
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
bahaa212
صياد جديد
صياد جديد


ذكر
العقرب
عدد الرسائل : 2
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 05/10/2013

مُساهمةموضوع: رد: السلام عليكم انا عضو جديد واتشرف باني هنا    أكتوبر 10th 2013, 07:10

اشكرك استاذ سيمون علي الافاده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السلام عليكم انا عضو جديد واتشرف باني هنا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الصيد و الهوايات :: قسم الصيد والقنص :: صيد الاسماك-
انتقل الى: