منتدى الصيد و الهوايات
شكلك كدا بتلف كتير فى المنتدى ومش ناوى تسجل ياحلو
اشترك معانا دلوقتى

منتدى الصيد و الهوايات

منتدى الصيد و الهوايات
 
الرئيسيةالبوابةالأحداثالمنشوراتبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة استخدام السمك الحى كطعم

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
simon2008
مشرف متميز
مشرف متميز
avatar

السيرة الذاتية : اعشق صيد الاسماك لدرجة الجنون ومستعد للذهاب الى اى مكان بة صيد وفير احب التعرف على اصدقاء جدد باستمرار مدام صداقة لا يدخل بها اى مصالح واعشق ايضا الالكتريونيات
ذكر
الثور
عدد الرسائل : 96
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 13/12/2011

مُساهمةموضوع: طريقة استخدام السمك الحى كطعم   نوفمبر 15th 2012, 17:04

الاسماك فى الماءمثل الحيوانات منها النباتى الى بيتغزى على الحشائش والنباتات والديدان الموجود بالماء ومنها العدوانى المتوحش الى بيتغزى على الاسماك الاخرى زى قشر البياض مثلا مش بيهاجم غير السمكة الحية ولازم تكون بحالة جيدة مش بياكل السمكة التعبانة علشان كدا مش بنجيبة غير احجام صغيرة وغلطات لئن اصلا هو بياكل الاسماك مش الديدان بس بيجى معنا غلطة كدا على الدود وبيكون حجمة صغير علشان كدا حبيت احط الموضوع المتواضع دة بين ايدكم وهو التطعيم بالسمك الحى ودة بينفع فى الماء المالح والعزب ( نهر النيل)

و من افضل الاسماك التى تستخدم كطعم حى فى المالح :
1- السردين 2- البورى الصغير (الميد)
3- ابو نقطة 4- السمسورة

وفى النيل :

1-الشر (البلطى الصغير) 2- البسريا
3- القراقير صغير الحجم 4- او اى اسماك اخرى صغيرة

الشروط الواجب توافرها و مراعاتها فى السمكة المستخدمة كطعم حي
1- ان يكون حجمها يتناسب مع حجم الصنار (السن – الخطاف) المستخدم فى عملية الصيد
2- ان تكون بالطبع السمكة حية .
3- عند استخدام الصنار ( السن – الخطاف ) و غرسة فى السمكة يجب ان يتم غرسة بشكل صحيح حتى لا يتسبب فى موت السمكة المستخدمة كطعم .
الطريقة الولى :
ودة اصعبهم وعايزة بال طويل وهدوىء وروقان علشان هنعمل عملية جراحية ههههههههههههههههة
الادوات المطلوبة :
1- سمكة صغيرة طازجة .
2- مخرز او سيخ حديدى رفيع (سيخ التدكيك) .
3- شفاطة (مصاصة – شاليموا) .
4- ابرة خياطة و خيط خياطة .

الخطوات : 1- يتم تمرير المخرز او سيخ التكيك من تحت فم السمكة من المنطقة وسط الخيشوميتين و تتميز هذة المنطقة بأنها منطقة قوية نوعا ما و يستمر فى ادخال الخرز (سيخ التكيك ) الى ان يتم أخراجة من الثقب الذي يقع اسفل البطن
ومنستكمش فى الصور الوضحية

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

2- يتم ادخل الشفاطة (مصاصة – شاليموا) فى الفتحة التى سبق عملها فى الخطوة السابقة و ذلك لكي نقوم بإمرار الخيط داخل الشفاطة (مصاصة –شاليموا ) و بهذا تضمن مرور الخيط بدون مايمزق جسم او اعضاء السمكة وكذلك عند عملية شد السمكة يكون الخيط داخل الشفاطة و لا يقوم بتمزيق جسم السمكة من حده الخيط.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

3- بعد ذلك نقوم بسحب الشفاطة (مصاصة – شاليموا) الى داخل بطن السمكة من الجهتين بعد ان تكون قد استقرت داخل جسم السمكة ثم نقوم بامرار الخيط وخروجه من الجهة المقابلة نعمل عقدة سنارة قوية .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

4- بعد ذلك نقوم بتخيط السمكة مع الرأس وتساعد هذه العملية على الرمي بدون ما تروح السمكة عليك وانتا بترميها بقوة فى البحر وكذلك عند عملية السحب

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

5- طبعا تستطيع خياطة ثقل تحت فم السمكة وإذا كانت العملية صعبة عليك تكتفي ان تضع ثقل من نوع البلحة وتدخلها في فم السمكة و بعد ذلك قم بدفعها من ثما تدفعها بأصبعك الى معدتها وبذلك تكون وضعت ثقل داخل السمكة لكي تغوص بسرعة داخل العمق.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبكدة يكون خلصت اول واصعب طريقة

الطريقة الثانية:

و تسمى السمكة الحرة وفى هذه الطريقة لا يستخدم ثقل (رصاص) مع السمكة و لكن نعتمد على حركة السمكة و محاولتها الهروب الى الاسفل .
الطريقة :
يتم شبك السمكة من جهة الفتحة التناسلية الشرجية تقوم بضم رأس حربة الخطاف مراعيا امعاء السمكة وتخرجها من الطرف الاخر جيد
انقر على الرابط لمشاهدة الصورة: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الطريقة الثالثة:
فى هذه الطريقة يتم استخدام ثقيل (رصاص) مع السمكة و ذلك لجعل السمكة تذهب الى عمق اكبر.
الطريقة :
يتم شبك السمكة من جهة الفتحة التناسلية الشرجية تقوم بضم رأس حربة الخطاف مراعيا امعاء السمكة وتخرجها من الطرف الاخر جيد
انقر على الرابط لمشادة لصورة: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الطريقة الرابعة :

وهي غرس حربة الصنارة ( الخطاف – السنارة ) بمنطقة الظهر للسمكة بدون غرسها فى سلسلتها الظهرية لكي لا تموت السمكة بسرعة . كما هو موضح بالصورة .
انقر على الرابط لمشاهدة الصورة :http://imageshack.us/photo/my-images/266/clipimage006c.jpg/


الطريقة الخامسة والاخيرة:
ودة اسهل طريقة وهي غرس حربة الصنارة ( الخطاف – السنارة ) من العين الى العين الاخرى. كما هو موضح بالصورة .

انقر على الرابط لمشاهدة الصورة : [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ويارب يكون مجهودى المتواضع عجبكم و عرفت افيد بشىء

واللة الموفق


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]simonelmistro
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سامح البوب
صياد هاوى
صياد هاوى


ذكر
الدلو
عدد الرسائل : 26
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 26/11/2012

مُساهمةموضوع: رد: طريقة استخدام السمك الحى كطعم   نوفمبر 26th 2012, 16:08

اول مرة اعرف انة ممكن الصيد بسمك حى كطعم فى النيل مشكووووووووور
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هشام المصرى
صياد جديد
صياد جديد


ذكر
القوس
عدد الرسائل : 3
العمر : 46
تاريخ التسجيل : 10/09/2012

مُساهمةموضوع: رد: طريقة استخدام السمك الحى كطعم   نوفمبر 30th 2012, 17:39

والله انا اشكرك من كل قلبى اتعلمت منك وعرفت معلومات لم اعرفها بعد 45 سنة عمر
كتر خيرك صديقى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
simon2008
مشرف متميز
مشرف متميز
avatar

السيرة الذاتية : اعشق صيد الاسماك لدرجة الجنون ومستعد للذهاب الى اى مكان بة صيد وفير احب التعرف على اصدقاء جدد باستمرار مدام صداقة لا يدخل بها اى مصالح واعشق ايضا الالكتريونيات
ذكر
الثور
عدد الرسائل : 96
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 13/12/2011

مُساهمةموضوع: رد: طريقة استخدام السمك الحى كطعم   ديسمبر 1st 2012, 10:24

العفو يا استزنا متقولش كدا اناتحت امرك فى اى حاجة وتحت امر اى عضو واكيد حضرتك خبرة لا يستهان بيها وكلنا نتعلم منك وصدقتك واللة شرف ليا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]simonelmistro
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة استخدام السمك الحى كطعم
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الصيد و الهوايات :: قسم الصيد والقنص :: صيد الاسماك-
انتقل الى: